40 uur / week

Agronomist

Als onderdeel van het consultancy team binnen de afdeling agronomie, richt jij je op het adviseren van klanten wereldwijd.

The SGL agronomy team doing field research.
Irene Vroegop

Irene Vroegop - Agronomist

Sinds ik als agronomist bij SGL werk, kijk ik nooit meer hetzelfde naar een voetbalwedstrijd. Ik kijk altijd eerst naar hoe het veld er uit ziet en pas daarna naar de wedstrijd. Zeker als het mijn eigen klanten zijn. De uitdaging in het begeleiden van allerlei verschillende klanten (groot, klein, veel ervaring, meer begeleiding nodig) en de afwisseling van het werk (rapport schrijven, telefoontje van een klant of verkoper met iets wat gelijk opgelost moet, berekening maken voor de sales) zorgen er voor dat het werken voor SGL nooit saai is.

Vacature

Pas je bij ons?

Betrouwbaarheid en eerlijkheid zitten diepgeworteld in SGL. We vinden het heel belangrijk om transparant te zijn naar onze klanten en onze beloftes na te komen. Ons doel is dan ook niet om een heel veld vol te zetten met belichtingsunits als we zien dat de klant dat niet nodig heeft, maar om eerlijk en op maat gemaakt advies te geven. En dat is precies waar jij je prettig bij voelt. Want met jouw sociale vaardigheden bouw je niet alleen gemakkelijk een warme klantrelatie op, maar door je open houding en op data gebaseerde onderbouwing zorg je er ook voor dat we kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van de klant op agronomisch gebied. Daarnaast ben je leergierig en zoek je graag je collega’s op om te sparren en de markt van binnen en buiten te leren kennen, want alleen samen kunnen we floreren.

Wat ga je doen?

Als onderdeel van het consultancy team (op het moment 3 FTE) binnen de afdeling agronomie, richt jij je voornamelijk op het adviseren van klanten wereldwijd. Zo bel je bijvoorbeeld met de groundsman van een Premier League club, om te kijken hoe zij energie kunnen besparen met hun belichtingssysteem zonder in te leveren op de graskwaliteit. Als je vervolgens op basis van velddata op de data Portal van een klant in Duitsland ziet dat hun ziektedruk enorm hoog is, adviseer je over de preventieve maatregelen die ze kunnen nemen. En zoals je weet zijn er nog ontzettend veel andere variabelen waarop gestuurd en dus geadviseerd kan worden. Je vervult dus een adviserende rol voor onze huidige klanten, maar daarnaast ben jij als agronomist ook cruciaal in het verkoopproces. Jouw berekeningen op basis van onze groeimodellen spelen daarin namelijk een grote rol, zeker als het aankomt op licht- en warmtebehoefte. Daarom maak jij de verbinding tussen je eigen agronomische kennis, (intern) uitgevoerd onderzoek en de wensen en doelen vanuit de afdeling sales.

Verantwoordelijkheden

 • Ondersteuning van je eigen klanten vanaf kantoor en door middel van bezoeken
 • Begeleiding van trials in jouw markt
 • Ondersteuning van de Area Managers met berekeningen en agronomische kennis
 • Vragen en ideeën vanuit de markt vertalen naar het onderzoeksteam of portal team en zo een belangrijke bijdrage leveren
 • voor nieuwe onderzoeken of verbeteringen
 • Ondersteuning van het onderzoeksteam waar nodig
 • Managen van projecten die voor jouw markt relevant zijn

Je hebt / bent

 • Een agrarisch / plant fysiologisch diploma op minimaal HBO niveau
 • Een commerciële, klantgerichte instelling
 • Kennis van MS Office en ERP-pakketten
 • Specifieke kennis van turfgras is een pre
 • Leidinggevende capaciteiten zijn een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en bij voorkeur een derde taal als Frans,
 • Spaans of Duits
 • Kerncompetenties: passie, samenwerken, kwaliteitsgericht, integriteit

Wat we je bieden
Als onderdeel van een internationaal agronomieteam, kom je terecht in een heel bijzondere tak binnen de internationale sportindustrie. Op kantoor heerst een informele, nuchtere en ambitieuze werksfeer, waar een wekelijkse vrijdag patatdag en maandelijkse dönerdinsdag onderdeel van zijn. Omdat we gezondheid ook belangrijk vinden (al dat eten eist zijn tol), zijn we aangesloten bij bedrijfsfitness Nederland voor een korting op je sportschoolabonnement. Verder krijg je goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden met onder andere 25 vakantiedagen, een bonus- en pensioenregeling.

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatie dan naar: jobs@sglsystem.com
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Irene Vroegop via 079-5933801.

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je toekomstige collega's

Irene Vroegop
Irene Vroegop
Agronomist (consultancy)
Remco van Adrichem
Remco van Adrichem
Agronomist (consultancy)
Arnaud Hulskes
Arnaud Hulskes
Agronomist (research)
Khola Hayder
Khola Harder
Agronomist (research)
Weichen Xu
Weichen Xu
Agronomist (consultancy)