40 uur / week

Operations & Sales Support Medewerker

Als onderdeel van het Operations and Sales Support team ondersteun je de Area Manager en ben je betrokken bij het verkoopproces, van offerte tot inbedrijfstelling en aftersales.

The SGL LED120 on the pitch of Hampden Park during the Masterclass.
Niels Veldhoven

Niels Veldhoven - Operations and Sales Support

“Ik werk met een klantenbestand variërend van kleine tot grote sportclubs van over de hele wereld. Als groot voetbalfan en (zeer) frequent stadionbezoeker voel ik me daarom helemaal thuis op de Operations & Sales Support afdeling van SGL. Ons team bestaat momenteel uit 4 personen en samen zorgen we ervoor dat we de Sales Managers (of Area Managers zoals wij ze noemen) zo goed mogelijk ondersteunen in het verkoopproces.

Dit betekent dat ik het ene moment een offerte aan het maken ben voor clubs als Bayern München, FC Barcelona, of Birmingham City, dan bespreek ik de verkoopkansen van potentiële nieuwe klanten met ‘mijn’ Area Manager, en later coördineer ik het transport van de producten met onze leveranciers.

Het is aan mij om ervoor te zorgen dat deze processen soepel verlopen en om samen met de Area Manager de markt uit te breiden. Het is dynamisch werk met veel uitdagingen, waar ik van hou. Klinkt interessant? Hopelijk kom je ons team snel versterken!”

Vacature

Dit ga je doen

Het Operations & Sales Support Team is verantwoordelijk voor het proces van offerte tot ingebruikname en aftersales. Wat houdt dat in? Je werkt samen met de Area Manager, die in het veld (potentiële) klanten bezoekt, en ondersteunt hem in het proces van lead tot trouwe klant. Natuurlijk heb je een ervaren Operations Manager en behulpzame (en humoristische) teamgenoten die je alles leren wat je moet weten over onze producten en verkoop- en operationele processen.

Omdat we graag willen dat je zo snel mogelijk samen met de Area Manager projecten gaat draaien, is het een groot voordeel als je een snelle leerling bent, prioriteiten kunt stellen, kunt multitasken en op een professionele manier klantcontact kunt onderhouden. Ben je daarnaast een nuchtere doorzetter die stappen wil maken op de carrièreladder èn op zoek is naar een uitdaging in de sportbranche, dan nodigen we jou graag uit voor een kop koffie.

Samengevat:

 • Je ondersteunt de Area Manager in het verkoopproces.
 • Je stelt offertes op die, in samenwerking met de Area Manager, leiden tot verkoop.
 • Je regelt het transport van alle SGL producten en onderdelen.
 • Je onderhoudt contact met de klant over technische informatie, levering en inbedrijfstelling.
 • Je handelt administratieve zaken af, zoals facturatie, inkoop en contracten.
 • Je onderhoudt contacten met onze leveranciers en zorgt ervoor dat alle processen soepel verlopen.
 • Je beheert de voorraad en het forecastproces.
 • Je werkt samen met onze agronomie-afdeling om hun bevindingen te verwerken in het advies aan de klant.

Je hebt de volgende achtergrond:

 • Je hebt een Bachelor in economie of een verwant vakgebied.
 • 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en goed Engels. Beheersing van een andere taal is een groot pluspunt.
 • Je hebt kennis van MS Office-programma’s.
 • Ervaring met een CRM-systeem (bij voorkeur Exact Globe/Synergy) en ERP-systeem is ook een pluspunt.
 • Je kunt werken met financiële formules en hebt bij voorkeur kennis van INCOTERMS.
 • Je hebt een passie voor sport of technologie.
 • Je woont in Nederland, bij voorkeur in de Randstad.

Dit is wat we je bieden

Een veelzijdige baan in een jong, ambitieus en sportief team met een pensioenregeling, reiskostenvergoeding, telefoonvergoeding en 25 vakantiedagen per jaar. Afhankelijk van je werkervaring ligt jouw startsalaris tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand. Daarnaast bieden we een bonus, mits we de gestelde bedrijfsdoelen behalen. De hoogte van je bonus is afhankelijk van je prestaties.

Omdat we waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en carrièregroei, is er ruimte werkgerelateerde trainingen te volgen om jezelf verder te ontwikkelen en zowel je vaardigheden als het Operations & Sales Support team naar een hoger niveau te tillen.

Vooral in de eerste maanden zien we je het liefst zoveel mogelijk op kantoor, maar daarna is het mogelijk om maximaal 2 dagen per week thuis te werken in een fulltime functie. Onze werktijden zijn best wel flexibel.

Naast hard werken hechten we ook waarde aan teambuilding en een goede sfeer. Daarom blijven we op vrijdagmiddag graag borrelen en tafeltennissen. Daarnaast krijgt elke afdeling een budget dat het team kan gebruiken voor teambonding activiteiten, zoals padellen, uit eten gaan of een voetbalwedstrijd bezoeken.

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatie dan naar: jobs@sglsystem.com
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marc Zeestraten via 079 – 593 38 01.

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over SGL

SGL speelt een unieke rol achter de schermen van (inter)nationale sportwedstrijden. Van NFL tot golf en Europese voetbalcompetities, met onze (agronomische) kennis en innovatieve technologieën helpen we grounds teams van over de hele wereld met advies en producten om week na week hoogwaardige grasvelden te onderhouden. Zodat topsporters hun talenten kunnen laten zien op de beste sportvelden. Sinds de oprichting eind jaren ’90 hebben we aardig naam gemaakt in de sportwereld. Naast bijvoorbeeld de Johan Cruyff Arena, Wembley Stadium en Camp Nou mogen we nog meer dan 500 stadions wereldwijd tot ons klantenbestand rekenen.

Een van de manieren waarop we onze (potentiële) eindgebruikers op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de grasgroei-industrie, is door het organiseren van SGL evenementen of het bijwonen van beurzen. We komen op mooie plekken in indrukwekkende sportstadions, met een internationale groep mensen met dezelfde passie voor gras en sport. Die passie hebben wij ook en vormt de basis van SGL.

Je toekomstige collega's

Marc Zeestraten
Marc Zeestraten
Special Projects and Operations Manager
Niels Veldhoven
Niels Veldhoven
Operations and Sales Support
Arno Hovenga
Arno Hovenga
Operations and Sales Support
Staff photo - Bart Cartigny
Bart Cartigny
Operations and Sales Support